Ще актуализират цените на общинските жилища в Търговище
Ще актуализират цените на общинските жилища в Търговище / netinfo
Шест апартамента в Търговище ще бъдат продадени на цени до три пъти по-ниски от пазарните. Всички те са общински жилища. Бъдещите им собственици в момента живеят в тях като наематели. Те ще са последните щастливци, които ще могат да ползват старото ценообразуване, регламентирано в Наредбата за условията и редът за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на общински жилища.

Три от жилищата са с по три стаи, кухня и сервизни помещения, разположени на над 80 кв.м. Те ще струват на хората, които сега живеят там под наем между 16 000 и 19 000 без ДДС. Гарсониера в кв. “Запад 2” ще стане собственост на своя наемател срещу 10 000лв. при пазарни цени на подобни апартаменти над 40 000лв.

Общински съвет – Търговище днес разреши продажбата на тези жилищни имоти, но с включването на клауза, че собствениците нямат право да ги препродават в срок до 10 години. Гласувано бе още преустановяване на действието на сега действащата наредба в частта и, касаеща ценообразуването. На следващото заседание вероятно ще бъдат предложени актуализирани цени.