Реорганизират движението в Шуменско, заради колоездачна обиколка
Реорганизират движението в Шуменско, заради колоездачна обиколка / netinfo

Днес в Шуменско предстои да бъде въведена врeменна реорганизация на движeниeто, съобщават от полицията. Причината е провеждането на 58-та Международна колоездачна обиколка на Република България и преминаването й през територията на Шуменска област. За нормалното протичане на състезанието ще бъдат въведени следните промени в движението: днес в 13.40 ч. колоната ще навлезе в Шуменска област и ще премине по маршрут: Главен път Русе – Варна, от границата с обл. Разград, АМ “Хемус” до границата с обл. Варна. Движението в посока град Шумен след паркинга край ресторант “Тополите”, преди разклон “Пети километър” и пътната връзка с АМ “Хемус” ще бъде спряно за 15 минути преди преминаване на колоната, с цел обезопасяване на колоездачите при спускането и изкачването.

При преминаване на колоната ще бъде спирано движението на следните пътни възли: разклона за Лозница, за село Твърдинци, за село Звегор, за село Развигорово, за град Търговище, за село Белокопитово, разклона за град Силистра и село Лозево, изхода на град Шумен /до комплекс “Пети километър”/, разклона за квартал “Макак”, на пътния възел на АМ “Хемус” и главния път Русе- Варна, на АМ “Хемус” на пътния възел за град Нови пазар.

От “Пътна полиция” препоръчват на водачите стриктно да изпълняват указанията на служителите, ангажирани с охраната на мероприятието. Очаква се колоездачната колона да напусне територията на Шуменска област около 16:00 часа.