Разкриха убийството в Антовонско, извършила го дъщерята на възрастния мъж
Разкриха убийството в Антовонско, извършила го дъщерята на възрастния мъж / DarikNews.bg, архив
Разкриха убийството в Антовонско, убийца е дъщерята на възрастния мъж
53098
Разкриха убийството в Антовонско, убийца е дъщерята на възрастния мъж
  • Разкриха убийството в Антовонско, убийца е дъщерята на възрастния мъж

Служители на полицията в Омуртаг разкриха извършителя на убийството на възрастен мъж в Антоново.

В нощта срещу 5 май в дома му в село Длъжка поляна, община Антоново, е бил убит 71-годишния Петър Стоянов. Трупът му бе намерен от неговия зет, който сигнализирал до органите на реда.

Аутопсията на починалия показа, че е бил намушкан с остър предмет в областта на гърдите. Според съдебния лекар д-р Владимир Горанов, причина за смъртта е голямата кръвозагуба.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия бе установен извършителят на убийството, съобщиха от областната дирекция на МВР в Търговище. Това е 41 годишната дъщеря на убития.

Убийството е било извършено с нож, който е иззет от полицията, каза директорът на ОД на МВР - Търговище комисар Станимир Парашкевов.

След като е била установена като извършител, 41-годишната жена е била обявена за общодържавно издирване и впоследствие е била задържана. Предстои да й бъдат повдигнати обвинения.

Назначена е съдебномедицинска психиатрична експертиза. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 116, ал.1, т. 3 от Наказателния кодекс.

Според кметския наместник в Длъжка Поляна Ремзие Исова, 41-годишната жена е лежала за лечение на шизофрения в болница във Велико Търново. До 1 май тя е била назначена на работа по временна заетост в кметството. Била разведена и има две деца.

Ако бъде доказано, че е осъзнавала действията си, 41-годишната убийца я грозят от 15 до 20 години затвор, потвърди комисар Парашкевов