Проверка в болницата ще установява правилно ли е лекувано 2-годишно дете
Проверка в болницата ще установява правилно ли е лекувано 2-годишно дете / netinfo

В болницата в Шумен предстои да бъде извършена проверка по случая с това правилно ли е провеждано лечението на Ивайло Петков, който почина в събота, 15 август. В епикризата на момченцето, което беше на 2 г. и 11 месеца, е записано, че то е страдало от  вирусен енцефалит и мозъчен оток. Родителите на Ивайло - Юлияна и Димитър Димитрови обясниха, че се съмняват, че диагноза на детето е била сгрешена. Аутопсия на тялото не е правена по желание на двамата родители. Това възпрепятства установяването на причинителя на заболяването обясни пред Дарик д-р Валентин Семков, директор на болницата в Шумен.

Детето е било прието за лечение на 25 юли с 39,6 градуса температура, като малко преди това е направило гърч. Първоначалната лекарска хипотеза е допускала  наличието на енцефалит. Д-р Семков бе категоричен, че на Ивайло са били назначени всички необходими изследвания и това се е случило навреме. Според лекарите, лекували момчето, част от изследванията се назначават не веднага, а в момент, който е по-подходящ предвид състоянието на организма на пациента.

В проверката, която е разпоредена, ще участват и външни специалисти, след което резултатите ще бъдат оповестени публично, уточни директо

Проверка в болницата ще установява правилно ли е лекувано 2годишно дете
netinfo
рът на болницата.