Президентът на Волов: Заставам зад треньора, има пълна свобода да работи
Президентът на Волов: Заставам зад треньора, има пълна свобода да работи / снимки: Дарик - Шумен

Твърдо заставам зад треньора, против съм той да бъде сменен, дадена му е пълна свобода да работи. Това заяви на пресконференция днес президентът на ПФК „Волов" Христо Николов по повод твърденията, че наставникът Георги Мирчев не работи добре и не постига желаните резултати. Стана ясно, че анекса в договора на Мирчев е подписан по негово искане и е напълно легален. Поисках този анекс като предпазна клауза в договора, за да се гарантира, че ще ми бъде дадено време да работя, обясни Георги Мирчев.

Анексът включва три точки - неустойка в размер на оставащите работни заплати на треньора от двугодишния му договор, при евентуално освобождаване от клуба и условие за класиране на отбора в първата десетка  на Б Източна група след края на сезона. „Няма такава сума от 100 000 лв. в анекса, неустойката е нещо нормално, което присъства във всеки един трудов договор", коментира Николов. По думите му, той лично е подписал въпросната клауза след разговор с Мирчев.

До момента спонсорът „Титан интернешънъл холдинг" е инвестирал 60 000 лв. в клуба от обещаната субсидия в размер на 200 000 лв. Част от сумата е била дадена още през миналия сезон, стана ясно от изказването на Николов. Той обясни, че приоритет на новото ръководство е изплащането на възнагражденията на футболистите и администрацията, както и изчистването на натрупаните задължения. Назначил съм извършването на финансова ревизия, за да стане ясно какво точно е състоянието на клуба, каза още президентът.

В така създадената обстановка е много трудно да бъдат мотивирани играчите, просто искаме време и доверие, защото ни предстои много тежък труд, допълни треньорът Мирчев. По думите му, когато е дошъл в отбора е имало две положителни неща: състоянието на тревното покритие и това, че „Волов" е останал в б група. „Всичко друго беше разрушено няма нормални условия за тренировка и възстановяване, истината е, че никой футболист не иска да играе за шуменския „Волов", защото ситуацията тук е тежка, коментира още Мирчев. По време на пресконференцията стана ясно, че в момента в отбора има двама изпълнителни директори - Румен Вичков и Николай Илиев, назначени от бившия президент Петър Атанасов. Пред Дарик Атанасов отрече, да влошава обстановката в отбора с действията си.

Изплащат се заплатите на футболистите, дори преди мача с Несебър получиха месечните си възнаграждения, допълни още Николов.

Много съм разтревожен за утрешния мач срещу „Брестник", в момента има трима болни от грип футболисти и няколко контузени, сред които и капитанът Веселин Вачев, коментира старши треньорът. По думите му, в отбора има 25 футболисти и те ще попълнят празнините. Момчетата са много перспективни, моля обществеността за доверие, трябва ни време, за да постигнем успехи, завърши Мирчев.