Премиерата на Гераците е тази вечер
Премиерата на Гераците е тази вечер / снимка: Юлия Христова

Най-новото заглавие в афиша на театъра - "Гераците " по Елин Пелин ще бъде представено от 19.00 часа тази вечер в Драматично-куклен театър „Васил Друмев" -Шумен. Постановката е на режисьорката Бина Харалампиева, която е и директор на Малък градски театър „Зад канала" София, а сценографското решение - на художничката Теодора Лазарова.  

В познатите образи от класическото произведение се превъплъщават актьорите: Илия Раев, Стефан Сотиров, Любен Попов, Владимир Димитров, Милен Алексиев,Кольо Стайков, Валентин Ченков, Валери Зарков, Димитър Караиванов, Стефани Лечева, Люба Петрова, Александра Михайлова,Мариела Табакова /гост/, Искра Донова /гост/ и Радостин. 

„За мен тази постановка има своята биография и тя започна преди няколко години. Мислех си за театрален материал, който да казва какво се случва с нас. Предизвикателството за мен, при поставянето на „Гераците" бе желанието да избягам от умилението, това, което искаме е да разтревожим публиката" - разказа по-рано днес Бина Харалампиева и допълни: „Това е пиеса за човешките взаимоотношения".

В "Гераците", освен професионалните актьори от трупата на шуменския театър, участва и 11-годишният Радостин, който е ученик в СОУ „Сава Доброплодни" в Шумен.

С премиерата на спектакъла „Гераците"  официално ще бъде открит новия 154-ти творчески сезон на шуменския театър. Разкрита  е предварителна продажба на билети на касата на театъра - тел. 87 22 43.