Полк. Митко Йоцов приключи военната си служба с тържествена церемония
Полк. Митко Йоцов приключи военната си служба с тържествена церемония / netinfo

Навръх рождения си ден началникът на Шуменския гарнизон и командир на военно формирование 34200 полк. Митко Йоцов приключи военната си служба с тържествена церемония, на която присъстваха редица командири на военни формирования, представители на държавната и местната власт и много гости.

Церемонията по приемане и сдаване на длъжността „Командир на База за съхранение на въоръжение и подготовка на резервисти (БСВТ и ПР)" започна точно в 11:30 часа, като поста наследи полк. Емил Симеонов, който до момента беше част от командването на Сухопътните войски.

За високия си професионализъм, по повод навършване на пределна възраст и освобождаване от военна служба полк. Йоцов беше награден с бинокъл и картина.

"Днес моята служба приключва. Аз мисля, че изпълних своя воински дълг", каза през сълзи полк. Митко Йоцов и продължи, както той самият го определи, в своеобразен холивудски стил, изказвайки огромните си благодарности за постигнатото на своето семейство. "Благодарен съм и на всички командири, които със своя принос ме направиха такъв, какъвто съм сега", заяви той и допълни: "Благодаря за честта".