/ МВР
Специализирани полицейски операции за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността и за контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки започват от днес на територията на ОД на МВР-Шумен.

Създадената организация включва полицейско присъствие около обектите и местата, където традиционно има струпване на хора - в районите на големи търговски и хранителни комплекси, църкви, храмове.

Засилено ще бъде и присъствието на полицейски екипи в районите на авто и жп гарите в дните, в които се очаква засилено пътуване, с оглед опазване на обществения ред и контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки.

От днес и в дните на 24, 28, 31 декември, както и на 3 януари ще бъде осигурено подпомагане на трафика на входовете и изходите на населените места в областта и по основните пътни артерии за недопускане на колони.

През празничните и почивни дни ще има контрол на скоростните режими, за недопускане управлението на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. Такъв контрол ще има и в малките населени места.