/ МВР
Полицаи установиха след около два дни оперативно-издирвателни действия 63-годишен водач от Шумен, причинил пътно произшествие, при което тежко пострада жена от града, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Ася Йорданова.

Пътният инцидент възникна вчера сутринта, около 7:20 часа, в района на кръстовището между булевардите „Мадара“ и „Ришки проход“ в Шумен.

Пострадалата 61-годишна жена е откарана в болницата в областния град с множество наранявания, в тежко състояние и с опасност за живота. Тя е с ампутация на лява ръка под лакътната става, с фрактура на седем ребра и пневмоторакс на бял дроб, съобщи по-рано днес Йорданова.

Пострадалата при катастрофата е изпаднала в шок, с множество наранявания и не можеше да каже какво се е случило, отбеляза вчера Йорданова и призова хората, които са станали свидетели на инцидента, да се обадят на тел. 054877221.

От полицията умоляваха гражданите и за записи от видеорегистратори на автомобили, преминали в района на пътното произшествие между 7:00 и 7:30 часа, но не е подаден нито един сигнал до полицията, уточни в обедните часове днес Йорданова.

Извършените множество оперативни действия от полицейските служители за установяване на извършителя на тежкия инцидент по-късно през днешния ден са дали резултат. Установен, задържан и разпитан е 63-годишен мъж от Шумен. Водачът е привлечен към наказателна отговорност, повдигнато му е обвинение. Работа по документиране на престъплението продължава под ръководството на компетентната прокуратура, допълни Йорданова.  

От Областната дирекция на МВР в Шумен призовават водачите да шофират разумно, да спазват правилата за движение и да бъдат особено внимателни в тъмните часове на денонощието, на разсъмване и когато се стъмнява. Оттам отправят апел и към пешеходците - да бъдат внимателни и да не излизат внезапно на пътното платно, тъй като не могат да предвидят действията на водачите, дали ще могат да спрат навреме и да ги пропуснат да пресекат. От полицията в областния град отправят апел и към всички свидетели на пътнотранспортни произшествия – да подават сигнал на тел 112 или в най-близкото полицейското управление.
 
Станимир Савов/БТА