Поход до “Мисионис” и дарение направиха кандидати на Коалиция за България
Поход до “Мисионис” и дарение направиха кандидати на Коалиция за България / netinfo

Днес кандидатът на "Коалиция за България" Румен Овчаров се качи по еко-пътеки на древния град "Мисионис" край Търговище, заедно със симпатизанти на БСП, специалисти от Регионалния музей и скаути от чета "Герил Войвода".

Овчаров разгледа подробно запазените останки на двете базилики и една по-късна средновековна църква. Воден от археолога Ангел Конаклиев и директора на музея Магдалена Жечева, мина по улиците на древния град и получи подробна информация за културните пластове, натрупани през вековете на това място. Видя къде е открит емблематичният за Търговище Грифон, символизиращ сила и възможност за успешна борба с враговете. 

Обсъдени бяха нуждата от консервация на обектите и възможността за разширяване на началото на пътя, водещ към "Мисионис", с което древният град да бъде превърнат в привлекателен туристически обект. Според Ангел Конаклиев в горната си част пътя трябва да остане същия, защото пази следите на миналото и те са интересни за посетителите.Групата мина и през бивака на скаутите от чета "Герил Войвода".

След похода до "Мисионис" кандидатите за депутати Румен Овчаров и Румен Такоров от "Коалиция за България", заедно с кмета на община Търговище д-р Красимир Мирев, посетиха Дневен център за стари хора  и Дневен център за възрастни хора с увреждания в града. Те бяха посрещнати от директора и кандидат за народен представител от пропорционалната листа на Коалиция за България  Светлана Грозданова. Възрастните хора получиха в дарение компютър, който да ги свързва чрез Скайп с децата им в чужбина.

Водачът в партийната листа  Овчаров сподели: „В последните седмици и месеци се срещам с много хора и не ми се случва често да виждам, възрастни хора, които са доволни като вас. Гласувайте за това, което е направено." - призова той и допълни, че неразумни решения в момент на криза могат да бъдат фатални и за държавата, и за всеки българин.