Пиян и неправоспособен мъж откраднал лек автомобил
Пиян и неправоспособен мъж откраднал лек автомобил / netinfo

28-годишен пиян мъж от село Овчаровор, откраднал лек автомобил „ВАЗ” е задържан, информират от полицията в Шумен. Около 16:10 ч. вчера при полицейския служител в с. Илия Блъсково пристигнали трима мъже с лек автомобил, които обяснили, че малко преди това в съседното село Дибич е бил откраднат „ВАЗ”. Той е с шуменска регистрация и зелен на цвят.

67-годишният собственик на автомобила обяснил, че контактният ключ бил в колата, а от съселяни разбрали, че откраднатото возило потеглило в посока към Илия Блъсково. В хода на предприетите мероприятия е установено, че откраднатият „ВАЗ” се движи в посока към с. Васил Друмев.

Служители на реда блокирали пътя към селото, а полицаят от И. Блъсково поел в тази посока с личния си автомобил. Той разбрал, че откраднатата кола се е отклонила по черен път в землището на с. В.Друмев. Не след дълго полицаят забелязал издирваната кола, която била закъсала, а шофьорът се опитвал да потегли на заден ход. Униформеният разпознал 28-годишния мъж, с инициали Ц.Д., който бил познат на полицията. На мястото пристигнали и патрули от РУ в Шумен.

При проверка с техническо средство е установено, че крадецът е употребил алкохол с концентрация в кръвта от 1,67 промила. Той е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. При извършена проверка е установено, че е и неправоспособен. Мъжът е задържан за 24 часа, по случая е образувано бързо производство.