Пиян чиновник след Зарезан остана без книжка за 2 години
Пиян чиновник след Зарезан остана без книжка за 2 години / Радка Минчева, архив
Пиян чиновник след Зарезан остана без книжка за 2 години
38915
Пиян чиновник след Зарезан остана без книжка за 2 години
  • Пиян чиновник след Зарезан остана без книжка за 2 години

Държавен чиновник, засечен да кара пиян в деня след Трифон Зарезан, остана без шофьорска книжка за 2 години, получи и условна присъда.

Санкцията е на Районен съд-Кубрат, а подсъдимият е 45-годишният Тошо Недков - старши счетоводител в дирекция „Социално подпомагане" в Кубрат.

Той е задържан от местните полицаи за 24 часа в късния следобед на 15 февруари. В 16,20 ч. ги повикал гражданин, чиято кола - „Сузуки Самурай" - Недков блъснал на паркинг в Кубрат. Мъжът нямал претенции относно поражанията по возилото си, но забелязал, че и шофьорът, и спътникът му от автомобила „Форд Мондео" са много пияни. На около 30 метра от паркинга полицаите настигнали двамата мъже. Недков признал, че той е шофирал, обяснил, че го е сторил, за да  „направи услуга на приятел, който бил „по-пиян и от него". Дрегерът отчел 3,2 промила алкохол в кръвта на водача, а кръвната проба - 3,23 промила.

Съдът постанови наказание от 4 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години, разпореди още забрана за управление на МПС в следващите 2 години.

Присъдата може да бъде обжалвана в срок от 15 дни пред Окръжен съд-Разград. В нея не се уточнява какво разстояние Недков е изминал с автомобила си в пияно състояние, нито дали в този ден е бил на работа.