Патриоти за Шумен представи кандидатa си за кмет и листата за местен парламент
Патриоти за Шумен представи кандидатa си за кмет и листата за местен парламент / netinfo

Местната коалиция „Патриоти за Шумен", в която влизат ВМРО, Съюз на патриотичните сили „Защита", партия „Нова алтернатива" и „Целокупна България" представи пред свои симпатизанти и членове кандидат-кметът за Шумен Митко Йоцов и листата за общински съветници. На събитието присъства лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Листата все още не е подредена, но е ясно кой попада в нея. Най-вероятно водач ще бъде Деан Станчев, в листата попадат още Радослав Узунов, Герган Джиновски, Красимир Радев, Явор Якимов, Недялко Неделчев, Юри Братоев и др.

„Постарали сме се да съберем енергични хора и доказани патриоти, какъвто е и кандидатът ни за кмет Митко Йоцов", заяви Красимир Каракачанов. По думите му, патриотичната коалиция иска да покаже, че българите могат да се обединяват около ценности и интересите на Шумен. „Мислим да водим енергична кампания, няма да изпозлваме компромати, ще говорим реални неща и няма да лъжем хората с голи обещания", каза още лидерът на ВМРО.

На въпрос, защо коалиционният партньор на ВМРО в Народното събрание - НФСБ не е част от шуменската коалиция Каракачанов обясни, че това е решение на партията на Валери Симеонов. „Тъй като са нова структура, най-вероятно са решили да се преброят, това е техен избор. На местни избори е малко по-специфично, драма няма", допълни Каракачанов.

Листата и кандидат-кметът на „Патриоти за Шумен" предстои да бъдат регистрирани в ОИК-Шумен.