Отпускат по 1 000 лв. на семействата на загиналите шуменци при пожара София-Кардам
Отпускат по 1 000 лв. на семействата на загиналите шуменци при пожара София-Кардам / netinfo
Да бъде отпусната финансова помощ в размер на 1 000 лв. за всяко от семействата на двамата загинали шуменци при пожара във влака София -Кардам проф. Рашо Рашев и Стоян Ковачев. Това предложение на зам.-председателя на общинския съвет в Шумен приеха днес членовете на комисията по култура, културно-историческо наследство, интеграционна политика и вероизповедание. Средствата ще бъдат осигурени от общинския бюджет.

Комисията прие и отчета на общински фонд „Култура” за 2007 г. През миналата година фондът е финансирал 40 проекта на обща стойност 50 000 лв. Зам.-кметът Живка Тонева заяви, че този отчет показва, че фонд „Култура” е една успешна форма за допълнително финансиране на културния живот в града.

По време на днешното си заседание комисията подкрепи и предложението на общинска администрация за кандидатстване с проект „Възстановяване на Шуменска крепост - люлка на цивилизациите по българските земи”. Проектът е на стойност над 415 000 долара. 15% от сумата ще бъде осигурена от община Шумен.