Отложиха за ноември делото срещу Сергев
Отложиха за ноември делото срещу Сергев / Радка Минчева

За 18 ноември е отложено делото срещу бившия главен архитект на община Разград Петър Сергев- съобщи неговият адвокат Стоян Димитров.

След разпит на 13 от призованите свидетели, съдът е уважил искането на защитата страните по делото да получат право да зададат своите въпроси към проектанта на сградата - Явор Дечев от София. След два месеца се очаква да се яви в съда и ръководителят на фирмата, извършила надзора по проекта - Минка Ганева. 14-тият свидетел - представител на фирмата, подала сигнал до прокуратурата за извършеното престъпление - е бил заличен от списъка със свидетелите със съгласието на страните по процеса.

Ще припомним, че настоящият директор на дирекция "ТСУ" в община Разград е подсъдим за длъжностно престъпление. Според прокуратурата той е разрешил строежа върху общински терен на търговска сграда стри пъти по-голяма площ от първоначално предвиденото. От това са настъпили щети за 342 683,18 лв. за общинската хазна - обясни прокурор Милена Пенчикова. Представител на местната управа обаче не се яви днес в съда, общината имаше право да предяви граждански иск срещу Сергев за тази сума.

Бившият архитект не се признава за виновен на предварителното производство, обяснения ще даде пред съда след разпита на свидетелите и вещите лица.

Собственикът на фирмата - инвеститор Недялко Недялков бе първият разпитан свидетел днес. Той не успя да обясни защо сградата е по-голяма от предвиденото, каза, че столичният архитект му представил такъв проект.

Отложиха за ноември делото срещу Сергев
netinfo