Общината отдава помещение за нуждите на Детска педагогическа стая
Общината отдава помещение за нуждите на Детска педагогическа стая / netinfo

Община Шумен да отдаде помещение на ул. „Цар Иван Александър” в града за нуждите на инспекторите от Детска педагогическа стая. Това решение беше взето по време на заседание на комисията по просвета и образование към шуменския общински съвет. Помещението, което в момента се ползва от инспекторите не е в добро състояние и поради това те се нуждаят от по-добра работна обстановка.

 

Членовете на комисията подкрепиха и докладната записка за придобиване, в общинска собственост, на ОУ „Христо Смирненски”. Учебното заведение се намира на Шуменското плато и беше закрито, като към момента то е държавна собственост. „Една от идеите е сградата да се ползва за „зелено училище”, защото въздухът там е много чист”, заяви зам.-кметът по култура и образование Живка Тонева.

 

По време на заседанието беше разгледана и докладната записка свързана с отдаването под наем, на частен инвеститор, на 10 автобусни спирки. Решение по въпроса не беше взето, защото четирима от членовете гласуваха с въздържал се, а един против. „Ако на тези спирки се предвижда продажбата на цигари, това не е в съответствие с моралните норми”, обясни решението си да гласува против проф. Добрин Добрев от ГЕРБ. По думите му, в близко бъдеще политиката на Европейския съюз ще бъде магазините за да са от закрит тип, а евентуалното преобразуване на спирките в такива магазини няма да съответства на европейските норми.

 

По време на заседанието Живка Тонева каза, че днес е била проведена среща с директорите на училищата от община Шумен. На нея са били обсъдени формулите за делегираните бюджети на учебните заведения, които трябва да бъдат предадени в Министерство на финансите до 25 февруари. „Директорите приеха формулите без особени забележки”, каза още г-жа Тонева. Според нея делегираните бюджети за тази година няма да ощетят големите училища и ще стимулират по-малките.