Община Шумен със самостоятелен щанд на туристическа борса Ваканция 2009
Община Шумен със самостоятелен щанд на туристическа борса Ваканция 2009 / netinfo

Със самостоятелен щанд ще участва община Шумен в националната туристическа борса „ Ваканция” 2009, която ще се проведе в София от 26 до 28 февруари. „Новите туристически предложения на нашата община са в три насоки” , уточни г-жа Живка Тонева, зам.-кмет по образование и култура: атрактивно представяне на глобалния символ на България – Мадарския конник; представяне на паметник „Създатели на българската държава”, което ще премине под наслов „От тук започва България” и кулинарен тур – наследството на камчийската долина, един ден в с. Ивански.  

 

Мадарския конник ще бъде представен чрез жива картина, с участието на музейни работници, които ще се превъплатят в Хан Тервел, Юстениан, нимфи и т.н., уточни г-жа Тонева.

 

Светлана Джанкова, директор на Комплекс” Създатели на българската държава” ще представи звуково - светлинния спектакъл на паметника. Презентацията ще бъде направена чрез мултимедия и чрез рекламни

Община Шумен със самостоятелен щанд на туристическа борса "Ваканция" 2009
netinfo
материали.

 

Кулинарния тур ще бъде презентиран чрез заснет филм за с. Ивански, в който са представени тракийската гробница и църковния храм в селото. Във филма е представен и  кулинарния тур в къща за селски туризъм в Ивански, където е заснето как се приготвят традиционни ястия.

 

За туристическата борса са изработени 5 вида рекламни брошури на български, английски и руски език.