Сградите, които трябва да бъдат саниране
Сградите, които трябва да бъдат саниране / dariknews.bg
3 нови блока предстои да бъдат санирани по Националната програма енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Шумен. Това става ясно от обявена поръчка от Общината. Чрез нея се търсят фирми, която да извършат строителните дейности на многофамилна жилищна сграда на ул. „Патлейна“ № 6, трите входа - А, Б и В на блок на бул. „Славянски“, бл. 7 и сграда на ул. „Христо Смирненски“ № 15.

Докъде стигна безплатното саниране в Шумен? 

Освен поставянето на изолация ще бъде извършен и основен ремонт на сградите в зависимост от повредите, настъпили по време на експлоатацията им.

Вижте състоянието на сградите ТУК

Ще бъдат ремонтирани покрив, фасада, освежаване на стълбищна клетка и др.. Ще бъдат подменена електрическата инсталация в общите части на сградата и ще бъде монтирано енергоспестяващо осветление в общите части.

Сградите, които трябва да бъдат саниране
dariknews.bg


Прогнозната стойност на тези ремонти е  755 275.15 лв. без ДДС, а желаещите да се захванат с ремонта на сградите може да подадат документи само за една от тях, става ясно от документа, публикуван в сайта на Агенцията по обществени поръчки.

За санирането на сградата на ул. "Патлейна" 6 са заложени 119 174.50 лв. без ДДС, като срокът за изпълнение на обекта е 180 дни.

Сградите, които трябва да бъдат саниране
dariknews.bg


182 515.35 лв. без ДДС е прогнозната стойност за санирането на сграда на ул. „Христо Смирненски“ № 15, като срокът е същият.

Най-голяма е съмата за работата по сградата на бул. „Славянски“ - 453 585.30 лв. без ДДС, като времето за работа е отново близо 6 месеца.

От началото на тази година започнаха строителните дейности по санирането на още четири блока в Шумен, одобрени за ремонт по Националната програма за енергийна ефективност. Ще бъдат обновени покриви и подпокривни  площи, ще се монтира външна топлоизолация, ще бъдат подменени дограми както на апартаментите на собствениците, така и в общите части и ще бъдат освежени стълбищните клетки на сградите на ул. „Родопи“ № 26, бл. 4, вх. 1 и вх. 2, ул. „Генерал Скобелев“ № 44, ул.„Васил Друмев“ № 8 и ул.“ Любен Каравелов“ № 22 и на ул. „Никола Вапцаров“ № 6, вх.1, вх.2, вх.3 и вх.4.

Консорциум „Родопи 2016“,  обединение „ТЕРМОСТРОЙ“ ДЗЗД, сдружение „Гарант строй“ ООД и ЕКСПРЕС ГАРАНЦИОН, ООД са фирмите, които извършват строителството по тези обекти.

Обявени са още две обществени поръчки за изпълнение на строително-монтажни работи на три  многофамилни жилищни сгради на ул. „Патлейна“ № 6,  бул. „Славянски“ № 7, ул. „Христо Смирненски“ № 15 и една обществена поръчка за извършване на инвеститорски контрол за сградата на ул. „Христо Смирненски“ №15.

Ремонтните дейности по първите 4 сгради – на бул. „Ришки проход“ № 20, ул. „Тича“ № 16, ул. „Марица“ № 47, вх. 1 и вх. 3, и ул. „Софийско шосе“ № 22 се очаква да приключат до началото на лятото на тази година.