Надлезът е обезопасен
Надлезът е обезопасен / Областна Администрация - Шумен
Там тази сутрин се създаде аварийна ситуация поради надвиснал парапет над жп линията София – Варна
Предприети са необходимите действия по обезопасяване на моста по пътя Шумен – Бургас при детелината на изхода от Шумен, където тази сутрин се създаде аварийна ситуация поради надвиснал парапет над жп линията София – Варна. От Областна администрация - Шумен съобщиха, че с тежка техника на фирма „Автомагистрали - Черно море“ бяха отстранени компрометираната тротоарна конзола и парапета.  

Надвиснал парапет спря влаковото движение край Шумен (СНИМКИ)


Към момента съоръжението е обезопасено. Поставени са необходимите пътни знаци и движението в участъка се извършва в двете посоки, но с ограничена скорост и повишено внимание. От 14.00 ч. движението на влаковете в междугарието Шумен – Хан Крум е възстановено.
 

Надлезът е обезопасен, а парапетът - премахнат.
Областна Администрация - Шумен


Областният управител Донка Иванова разговаря със служебния  министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов и с председателя на УС на агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов, като ги информира за инцидента и необходимостта от спешен ремонт на съоръжението.

Предстои да бъде изпратено искане до Министъра на регионалното развитие и благоустройството за аварийно възстановяване на надлеза и за отпускане на необходимите средства за ремонт.