Новият началник на Военно окръжие в Шумен пое длъжността
Новият началник на Военно окръжие в Шумен пое длъжността / снимки: Областна администрация-Шумен

Церемония за сдаване и приемане на длъжността „Началник на Военно окръжие - Шумен" се проведе в Областната управа. В присъствието на заместник-началника на Централно военно окръжие полковник Люсиен Тишев, подполковник Петьо Петров сдаде длъжността на началника на сектор „Военен отчет, комплектуване, набиране и адаптация" майор Георги Георгиев, който ще изпълняв а длъжността до назначаването на титуляр.

В церемонията взеха участие областния управител на област Шумен Донка Иванова, заместника й Петко Шаренков, началника на Факултет „Артилерия, ПВО и КИС" полковник Сашо Евлогиев, директора на ТД на ДАНС Калин Кръстев, председателя на областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва полковник от запаса доцент Радослав Узунов, командири и представители на всички военни формирования от област Шумен, специалисти по отбранително-мобилизационна подготовка от областната и общински администрации.

Новият началник на Военно окръжие в Шумен пое длъжността
netinfo

С министерска заповед подполковник Петьо Петров е освободен от длъжност и военна служба и преминава в запаса на Българската армия.

След подписване на акта за сдаване на длъжността полковник Люсиен Тишев благодари на подполковник Петьо Петров за дългодишното ръководство, положените усилия и му връчи сувенирен знак на Централно военно окръжие.

Поздравителни адреси и благодарности за съвместната дейност изказаха всички присъствали.
Подполковник Петьо Петров благодари за получените пожелания и изрази надежда да бъде приет в редиците на запасните офицери.