Нинова поиска проверка за уволнен по политическа линия служител в Шумен

Дарик
Дарик / Деян Герговски
БСП поиска от главния прокурор Сотир Цацаров да назначи вътрешна проверка в Районната прокуратура в Шумен. Причината - според председателя на социалицитие Корнелия Нинова държавен служител в Шумен е уволнен заради политическото си членство в БСП.

Соцлидерката зададе и няколко въпроса към обвинител номер едно: „На какво основание Районната прокуратура е разпоредила на МВР-Шумен и то на „Противодействие на икономическата престъпност” да води разследване и да изисква от общопартийната контролна комисия на БСП информация кои лица са присъствали на делегатски събрания на БСП, кои лица са участвали в общински съвети на БСП, на какво основание искат информация за членство на хора в БСП. Питаме господин Цацаров използвана ли е в този случай прокуратурата в Шумен за политическа поръчка”.
 
Нинова зададе въпрос и към вътрешния министър: „Откога „Противодействие на икономическата престъпност” не се занимава с корупция, а с разследване кой е член на БСП”.
 
Държавен служител е уволнен от служба заради това, че бил член на БСП, категорична е Нинова и посочва: „Но не спират дотук,  а му образуват проверка и го обвиняват, че е нарушил закона, който казва, че държавният служител не може да бъде член на ръководен орган на партията”. Ръководният орган на БСП е единствено Националният съвет на партията и този човек не е бил негов член, подчерта Нинова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари