Николай Йонков: Нямам нищо общо със заплахите срещу Веселин Златев
Николай Йонков: Нямам нищо общо със заплахите срещу Веселин Златев / netinfo

“Ако кметът Веселин Златев визира мен в изказването си, че е бил заплашван да не финализира сделката за продажба на 32% от хотел "Шумен", категорично заявявам, че нямам нищо общо с тези заплахи". Това каза на пресконференция Николай Йонков, мажоритарен собственик на “Мадара Интертур” АД. Фирмата притежава 68% от хотелския комплекс. Единственото, което съм направил, е да търся правата си и да пиша писма до различни институции във връзка с действията относно продажбата.

Ходил съм в кабинета на Веселин Златев, никога обаче не сме си говорили за заплахи. Единственото, което съм казвал, е, че ще си търся правата законово, допълни Йонков.

Сделката за продажбата на хотела не е приключила, тъй като аз съм завел 5 дела и предстои въпросът да се решава в съда, заяви още той. По думите му двата паркинга на хотела не са на община Шумен, тъй като той притежава документи за това.

Относно изказването, че павилионът за охрана на открития паркинг пред хотела се захранва неправомерно с ел.енергия от уличното осветление, Йонков заяви, че е назначил проверка. Според констатираното ел. захранването на обектите се осъществява с кабели от табло на хотел ”Шумен”.

Във връзка с казаното от кмета, че фирма “Трансконтинентал” е най-големият длъжник на общината за такса смет и такса сгради, г-н Йонков заяви, че тази фирма не е собственик на хотела и не дължи пари за данъци. Тези такси са плащани от “Мадара Интертур” и ако имаме задължения, то е така, защото обжалваме актовете за неплатени данъци, каза още Николай Йонков.