Сава Доброплодни
Сава Доброплодни / dariknews.bg
Тази есен в СУ ''Сава Доброплодни'' няма да има хореографска паралелка. Причината за това е преминаване на едносменен режим, обясни директорът на училище „Сава Доброплодни“ Албена Иванова-Неделчева. 

Школото има над 1400 ученици, а сградният фонд е недостатъчен, допълни тя.  
 
Въпреки че първоначално е взето решение в гимназиален етап да има 4 паралелки, което е одобрено, на по-късен етап бяха проведени разговори с управлението, се стигна дотам, че паралелките трябва да бъдат намалени на 3, каза директорът и допълни, че решението коя да отпадне било трудно. 

След проучвания и анкети обаче станало ясно, че това ще бъде професионална паралелка "Танцьор", специалност "Български народни танци".
 
Години наред ние инвестирахме в материална база, в облекла, което означава, че нашата посока категорично не е да отпадне хореографията, заяви Албена Иванова-Неделчева и посочи, че ще се търси възможност следващата година специалността отново да бъде включена в план-приема.

Ще мислим за това да имаме поне две професии в нашето училище, за да можем да обединяваме две професии, защото няма как да обединим професия с профил, каза тя. 

Към момента директорът предлага алтернативна възможност за учениците, които все пак биха останали в училището, въпреки че няма хореографска паралелка. 

Тези деца, които останат в нашето училище, да изучават хореография под формата на факултативни часове или в танцовия състав на училището, посочи Албена Иванова-Неделчева,.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.