Наложиха 6 глоби за изхвърлен фас на улицата
Наложиха 6 глоби за изхвърлен фас на улицата / Dariknews.bg

6 акта за изхвърляне на неизгасени цигари по улиците на града са съставили инспекторите от Дирекция „Инспекторат" към община Шумен. Това съобщи директорът й Свилена Иванова. И в шестте случая нарушителите са били глобени с 50 лв., което е минималната санкция, според текстовете в Наредбата. Глобата за това нарушение е от 50 до 1 000 лв. Обновената Наредба №1, в която залегна и този нов текст влезе в сила на 17 април, припомни Иванова.

Наложиха 6 глоби за изхвърлен фас на улицата
netinfo

Свилена Иванова добави, че са регистрирани 1 032 сгради по Закона за етажната собственост. До момента няма некоректно подадени заявления, набора от документи необходими за регистрацията са публикувани на сайта на община Шумен. Срокът за регистрация на етажните собствености изтича на 31 декември, каза още Иванова.

Относно предстоящия зимен сезон Свилена Иванова напомни, че гражданите и ръководителите на ведомства и търговски обекти са длъжни да почистват прилежащите територии и тротоарите си от сняг и да отстраняват ледените висулки от сградите. „Вече трета година предупреждаваме, че това е тяхно задължение, тази година мисля, че вече няма да има нужда от предупреждение, ще налагаме санкции", каза Свилена Иванова. Според Наредба №1 санкцията за нарушителите е от 50 до 1 000 лв.