Наградиха призьорите в  Училището - желана територия на ученика
Наградиха призьорите в Училището - желана територия на ученика / netinfo
На церемония в Регионалния инспекторат по образование в Шумен днес бяха наградени призьорите в областния етап на Националната конференция „Училището – желана територия на ученика”.

В тематично направление „Дидактически и иновационни методи и технологии” първото място взе Елза Севева от СОУ „Сава Доброплодни”-Шумен за темата си „Нестандартните уроци – една възможност за превръщане на училището в желана територия, в „училище на радостта”. Второто и третото място са съответно за Ширин Томаш и колектива Снежана Георгиева, Светла Иванова.

Снежина Вълчанова от ПМГ „Нанчо Попович” взе приза в направление "Самоуправление и гражданско образование, извънкласна и клубна дейност”. Второто място спечели Диманка Митева, а третото си поделиха Момчил Стоянов, Анифе Бузгова и колектив.

В направление „Мерки за ограничаване на отпадането и насърчаване посещаемостта на учениците в училище” първото място спечелиха Йорданка Димова, Мария Гинева и Зоя Костова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” от с. Троица. Тяхната тема е „Организиране и осмисляне на свободното време на учениците”. На второ и трето място, в това направление, са оценени темите на Елена Тодорова и Мадлена Станчева, както и на Геновева Димитрова и Сийка Димова.

Всички преподаватели, класирани от първо до трето място, ще вземат участие в националния етап на конференцията, който ще се проведе в Пловдив другата седмица.