Юлиян Вълчев
Юлиян Вълчев / Деян Герговски
Окръжната прокуратура в Шумен постигна осъдителна присъда за бившия ръководител на хидротехнически район в „Напоителни системи“ в Шумен Юлиян Вълчев, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

48-годишният подсъдим бе признат за виновен за умишлена безстопанственост като ръководител на предприятието от състав на Шуменския окръжен съд, който му наложи наказание 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

С присъдата си съдът го лиши и от правото да заема определена държавна или обществена длъжност за срок от 2 години. В момента осъденият Юлиян В. е директор на общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ в Шумен, където е бил назначен на 29 ноември миналата година.   

Съдът призна за виновен Юлиян Вълчев, който в качеството си на длъжностно лице от началото на август до 13 септември 2013 г. не положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество, от което последвала значителна щета за предприятието – 49 003 лева.

Осъдителната присъда на Шуменския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари