/ netinfo
Възпитаниците на СК "Зан-Шин", участваха в спортен лагер в направление Самоотбрана и оцеляване, съобщиха от клуба.

Наред с принципите, тактическите и технически умения за самоотбрана в различни ситуации на нападение с нож, палка и огнестрелно оръжие, трениращите разискваха теми свързани с : „Екологията”, „Защита на природата”, „Слънцето и неговата енергия, като източник на живот”, „Морският свят и живота в черно море”, ”Сънят и неговите фази, като фактор влияещ на здравето”.

Спортен културно-образователен лагер по традиционни бойни изкуства

В практическата част на лагера, трениращите се запознаха с най-често срещаните видове хладно и огнестрелно оръжие. Използването им и защитата от нападение с тях.

В теоритичен план обучаемите се запознаха с приложението на понятия характерни и за практикуването на бойни изкуства, като: мотивация, самоконтрол, прецизност, концентрация, баланс, тайминг, контрол на противника, динамика в действието, овладяване на страха, усет, бързина на реакцията, дистанция, подвижност, изненада при нападението, самомотивация, неограниченост на възможностите, стабилна позиция, усет за положението, поддържане на добро здраве, колективна работа и колективен дух, издръжливост и тренинг.

От клуба се стараят се да поддържа традицията и всяка година да провеждат подобни събития с изнесено обучение в контакт с природата.

Това е един от пътищата младежите да бъдат приобщавани към различни творчески колективи, за да развиват своите умения в различни направления и дейности. Обмяната, предаването на опит и личния пример им помага, да развият своите умения, да разберат и увеличат своя потенциал свързан с възможностите и да използват знанията и уменията за полезни и градивни неща в живота си.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.