Мъжът е бил приятел на дъщерята на собственичката на жилището
24-годишен мъж открадна златни накити от частен дом в Смядово, съобщиха от полицията.

Сигналът за кражбата е подаден от 45-годишна собственичка на имот на ул. “Беласица“. По нейни данни кражбата на около 800 грама златни накити е извършена за дълъг период от време - от месец юни 2022 година до 17 април 2023 г. 

Нов вид измама: Откраднаха близо 3 000 лв. от мъж от Разград

Полицейски служители са започнали работа по установяване на извършителя на 25 златни пръстена, 20 златни гривни, три инвестиционни златни монети и други златни накити.

Криминалисти са влезли в дирите на мъжа, но той бил извън страната. На 12 юли заподозреният е задържан. Мъжът е бил приятел на дъщерята на собственичката на жилището, до което е имал достъп.

Смята се, че задържаният, който е криминално проявен, в продължение на близо година е вземал от жилището по някое бижу, продавал го е и го е заменял с фалшификат, за да не бъде разкрит.

Това уточни говорителят на ОД на МВР в Шумен Ася Йорданова. Тя отбеляза, че шуменски полицаи са задържали още един мъж за кражба на златни накити. В обедните часове на 9 юли е получен сигнал от 37-годишен мъж от село Ивански, че от дома им е извършена кражба на около 23 грама златни накити, по негови данни - между 6 и 9 юли, докато семейството му не е обитавало имота.

Счупено е стъкло на входна врата, липсвали обеци и златни пръстени от жилището. Предприети са незабавни действия за установяване на извършителя, които вчера са дали резултат.

Като заподозрян е задържан 30-годишен мъж от село Ивански. Той е направил самопризнания и е посочил къде е продал част от накитите.
Станимир Савов, БТА