Летният ремонт на улиците в Шумен започва на 19 май
Летният ремонт на улиците в Шумен започва на 19 май / netinfo
Летният ремонт на улиците в Шумен ще започне от началото на следващата седмица, това съобщи, по време на заседание на Постоянната комисия по Териториално развитие и селищно устройство, зам.-кметът по строителство и екология инж. Иван Йонков. Той подчерта, че с предимство ще бъдат изкърпвани улиците, където масово се движи градски транспорт и тези, на които има опасни дупки.

Членовете на комисията решиха към списъка с уличната мрежа, предвидена за ремонт, да бъдат включени и улиците „Христо Генчев” и „Съединение”. Общата сума, предвидена за ремонт на пътищата за 2008 г. е 1 800 000 лв., а фирмата -изпълнител е “Барс” ООД.

Комисията по ТРСУ разгледа и писмо от инициативен комитет на жители от квартал „Еверест”. В него те искат да бъдат решени проблемите с уличното осветление и канализацията в квартала. В писмото има 17 искания, сред които са още изграждане на тротоари, детска площадка и аптека. По повод писмото инж. Йонков заяви, че всички искания не може да бъдат изпълнени веднага, особено след като бюджета на общината за тази година вече е приет. Той се ангажира, че проблемите на жителите в „Еверест” ще бъдат решавани постепенно.