Кънтри крос ще се проведе в събота в Шумен
Кънтри крос ще се проведе в събота в Шумен / Дарик-Шумен - архив

Шумен ще бъде отново домакин на традиционния Кънтри крос от държавното първенство по лека атлетика, информират от местната администрация. Състезанието ще се проведе в събота в района на комплекс „Създатели на българската държава". Стартът ще бъде даден от Добри Карамаринов, председател на Българската федерация по лека атлетика в 10:00 ч. на поляната зад паметника. Мъжете ще пробягат 12 000 м., а жените - 6 000 м.

Очаква се в различните възрастови групи да вземат участие над 250 атлети от 70 клуба от цялата страна. От шуменския регион ще участват Светослав Панов и Силвия Дънекова, а в бягането при юноши старша възраст ще се включи Шенол Шемшидиев.

В състезанието ще участват и традиционно силни  бегачи от София, Перник, Русе, Сапарева баня и др. Сред тях са Милка Михайлова, Румяна Пановска, Христо Стефанов - шампион на България маратон и Станислав Ламбрев.

Наградите -  купи и медали - са осигурени от БФЛА. Община Шумен ще подари на всеки участник фланелка с логото на паметника.

Тази година Кънтри кросът е посветен на 1 330 години България и 30 години от откриването  на комплекс „Създатели на българската  държава". Организатори са община Шумен и БФЛА.