Красимир Костов посети с. Царев брод
Красимир Костов посети с. Царев брод / netinfo

Липсата на канализация и неизвършвания от дълго време ремонт на улиците в покрайнините на село Царев брод са основните ни проблеми - каза кметът Стефан Живков при днешната си среща с шуменския областен управител Красимир Костов. От ремонт се нуждаят и пътищата от Царев брод до селата Велино и Коньовец.

Областният управител пое ангажимента да разговаря с кметския екип на община Шумен за разработването на проект за изграждане на канализационна мрежа в селото, както и за извършване на частични ремонтни дейности по визираните пътни артерии. Постигната бе й договореност областният управител до подкрепи искането на Дирекция „Гражданска защита” – Шумен, Министерството на отбраната да прехвърли собствеността върху имот в селото на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии с цел там да бъде изграден склад на Гражданска защита.

Костов посети Държавната психиатрична болница, където разговаря с главния лекар Нели Николова. При срещата бе постигната договореност областният управител да съдейства за одобряването на проекта по програма ФАР за изграждане на Дневен - информационен център в здравното заведение, както и за извършване на ремонт на Консултативното и Стационарното отделения.

Областният управител посети и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Директорът Тихомир Трифонов каза, че основните проблеми на училището са липсата на училищен автобус, с най – малко 32 места, с който да се извозват децата от населените места Макак, Мътница, Индже и Коньовец и отоплението с нафта. През предстоящата учебна година в училището ще учат 203 деца, от които 100 са приходящи. Г – н Костов пое ангажимента въпросът да бъде обсъден с началника на РИО в Шумен и да се потърси начин за благоприятното му разрешаване до началото на учебната година.

Жителите на с. Царев брод поставиха пред областния управител проблемите с повишаването на такса смет, нередовното извозване на сметта от селото, липсата на ремонтни дейности в покрайнините на населеното място.