Кр. Костов: През 2009 г. ще подобрим трафика в Шумен
Кр. Костов: През 2009 г. ще подобрим трафика в Шумен / netinfo
Предстои да бъдат поставени светофарни уредби на кръстовището на улица „Владайско въстание” и бул. „Велики Преслав”, както и на кръстовището на улиците „Карел Шкорпил” и „Съединение”. Това каза кметът на Шумен Красимир Костов, който бе гост в студиото на Дарик. Той съобщи още, че средства за това ще бъдат заложени в общинския бюджет. Според Костов, трябва да се регулира светофара на кръстовището до Тобмул джамия. Всичко това е необходимо за да се подобри транспортния трафик в Шумен, каза още градоначалникът.

По думите на кмета, в момента общината работи по повече от 35 проекта на стойност над 38 000 000 лева. Очаква се съвсем скоро да има отговор за три от проектите: за общинската пътна мрежа, на стойност 5 млн. лв., за подобряване на образователната инфраструктура, който е за 6 млн. лв. и за старческия дом в града – за 6 млн. лв. Тези проекти са по Оперативна програма „Регионално развитие”, съобщи още Красимир Костов. Той заяви, че проектът за общинската пътна мрежа е класиран на второ място в общата класация на проектите по оперативната програма. Градоначалникът съобщи още, че средствата, поискани от държавата за изграждането на Парк „Студентски”, ще бъдат отпуснати. Те са в размер около 600 000 лева.

Според кметът на Шумен, бюджетът на общината за тази година ще бъде труден от гледна точка на това, че от него ще бъдат заделени 10% като резерви. Очакват се проблеми и със собствените приходи, тъй като продажбата на общински имоти се затруднява, каза още Красимир Костов.