Кметът с разпореждане Пичони да не използва стадиона, президентът на Шумен 2010 със съмнения за уговорени мачове
Кметът с разпореждане Пичони да не използва стадиона, президентът на Шумен 2010 със съмнения за уговорени мачове / netinfo

Кметът на Шумен Красимир Костов разпореди на управителя на „Общински жилища и имоти" Цанко Цанев да предприеме незабавни действия за прекратяване на нерегламентирания достъп на външни лица до общинския стадион „Панайот Волов". Това става след внесенo официално искане до кметското ръководство от страна на президента на „Шумен 2010" Георги Георгиев, който сигнализира за използването на стадиона от вече бившия треньор на клуба Енрико Пичони и група италиански футболисти.

Управителят на ОЖИ Цанко Цанев е внесъл официален отговор, с който уведомява кмета, че от 28 януари е издал заповед, с която забранява ползването на тревния терен на стадиона до 15 февруари, като срокът би могъл да бъде удължен в зависимост от атмосферните условия. Същата забрана се отнася и за терена на "Ученически стадион". "Това се прави ежегодно за определен период с цел запазване на тревните площи и извършването на текущи ремонти", се казва още в писмото на Цанев.

По-рано днес на пресконференция Георгиев изрази съмнения за уговорени срещи изиграни от „Шумен 2010". По думите му, въпреки че няма преки доказателства има срещи на отбора, които внасят съмнения. „Лично аз имам някакви съмнения, имам някакви сигнали, но те са недоказуеми, така че аз не мога да обвиня никой, но има си органи, които предполагам вече работят по въпроса. Не можа да играеш срещу предпоследния и да паднеш с 6:1", каза още президентът на „Шумен 2010". Той коментира, че ако има нещо такова то убива футбола. „Аз мога да декларирам, че никога не съм участвал в никакви уговорки", заяви още Георгиев.

В момента клубът има договор с 14 футболисти, между които няма нито един от състезателите, с които Пичони тренира на стадион „Панайот Волов". За сега на играчите, състезавали се и през първия полусезон, е платена само една пълна заплата. Георгиев разказа, че има изготвен план за работа на клуба и очаква до два месеца да се привлекат италиански спонсори, които да помагат. За да потръгнат нещата обаче Георгиев призова хората от клуба, които сега са на страната на Пичони ясно да се разграничат от него.

„Има път, как клубът да излезе от ситуацията, но той минава през разграничението от Енрико Пичони. Аз не искам да влизам в конфликти с хората около него, доста време работихме заедно и можем да работим добре заедно, но ситуацията, в която ни постави Пичони ни раздели на два лагера", коментира Георгиев.