Кметът Красимир Костов прие новия началник на НВУ ”В.Левски”
Кметът Красимир Костов прие новия началник на НВУ ”В.Левски” / netinfo

Кметът на община Шумен Красимир Костов прие новия началник на Националния военен университет "Васил Левски" бригаден генерал Тодор Дочев и новия декан на факултет "АПВО и КИС"-Шумен полк. инж. доц. д-р Сашо Евлогиев.

Кметът Красимир Костов запозна гостите с богатото културно-историческо наследство на Шумен и региона, с икономическото и социално развитие през последните години и с големите възможности за инвестиране в Индустриалния парк на Шумен.

Бригаден Генерал Тодор Дочев изрази възхищението си от модерния облик на Шумен, от обновената и благоустроена нова централна градска част, от съвременната функционалност на Студентския парк и от стабилното икономическо развитие на Шумен, в сравнение с много други областни градове у нас.

Кметът и генерал Дочев изразиха общото желание за съвместна дейност между общината и Националния военен университет в областта на разширяване на рекламната визия на общината и военния университет, за развитие на нови специалности, съобразени с реалностите на пазара на труда и с интересите на националната сигурност на страната.