Камионите задължително с вериги през Ришки проход
Камионите задължително с вериги през Ришки проход / Dariknews

Въведено е ограничение на движението през Ришки проход по пътя Шумен-Карнобат, съобщиха за Дарик от Областно пътно управление. Товарните автомобили трябва да се движат от там задължително с вериги, без ремаркета и полуремаркета.

Край град Смядово е изграден контролно пропускателен пункт, на който служители на полицията контролират въведените ограничения.По пътя Шумен - Силистра има снегонавявания и стеснявания на пътното платно. Движението на места се извършва в една лента.

Няма затворени пътища в областта, но пътната обстановка е много тежка, заяви дежурният в Областно пътно управление. От там съветват шофьорите да не тръгват на път, ако не е наложително. В северната част на областта пътната обстановка е най-тежка, там има и навявания от сняг, допълват от пътното управелие.

Автобуси не пътуват по направленията Русе, Добрич и Силистра. Заради навявания не са тръгнали и рейсове по лините Каолиново-Хитрино и  Велино - Калино, съобщиха от шуменската Автогара.

В момента 33 машини, работят по почистването на републиканските пътища в Шуменско. Снежната покривка в областта е от 20 до 40 см.В момента температурата на въздуха е -7 градуса. Вали сняг, духа североизточен вятър. Снеговалежът ще продължи през целия ден, съобщават от шуменската Хидрометеорологична обсерватория.