Предприятието от половин месец чисто северната част на Шумен
Предприятието от половин месец чисто северната част на Шумен / Dariknews.bg
От близо половин месец общинското предприятие „Чистота“ почиства северната част на град Шумен. Досега това вършеше частна фирма. В обхвата на общинското предприятие попадат най-големите квартали в областния град.

ОП Чистота Шумен
Dariknews.bg


Така над 600 казана за смет в Шумен се обслужват от 2 камиона и 15 души персонал на общинско предприятие „Чистота“. Кофите в града се вдигат ежедневно, а в кварталите Макак и Мътница – 2 пъти седмично, посочи директорът на предприятието Евгений Цанков.

Персонал не достига и това е големият проблем, защото ние като общинско предприятие разполагам с бюджет и рамка и в някой позиции даваме в пъти по-ниски възнаграждения от частния сектор, казва той.

Трудност за работата на предприятието създават тесните улички, както и неправилно паркиралите автомобили, които затрудняват достъпа на сметосъбиращите камиони.

На практика това са си големи камиони за градски условия и на места се налага нашите шофьори да маневрират и да карат на задна по стотици метри, за да стигнат до всеки един съд. Естествено с някоя по-малка вариопреса този поне проблем би се решил, по-лесно бихме оперирали, допълва Евгений Цанков.

ОП Чистота
Dariknews.bg


Въпреки, че в Шумен има осигурени големи контейнери за строителни отпадъци, често в казаните има изхвърлени такива, както и мебели.

Ние караме тези отпадъци на сепарираща линия, която има ангажимент да сепарира отпадъка, но битовия, а тези отпадъци създават проблеми на тях, обяснява директорът на ОП "Чистота".

ОП Чистота Шумен
Dariknews.bg


През пролетта Община Шумен закупи 3 камиона с вариопреси, а в момента върви процедура за закупуване на нови кофи за отпадъци.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари