Инициативата „Успешни заедно подава ръка на бизнеса
Инициативата „Успешни заедно подава ръка на бизнеса / ОИЦ-Търговище

Областният информационен център /ОИЦ/ в Търговище подава ръка на бизнеса като го информира за европейските възможности за инвестиции и работа с финансови инструменти. Това става в рамките на кампанията „Успешни заедно", която се организира от мрежата от 28 центъра в страната, в периода 22 март - 9 май.
В предвидените „Дни на отворените врати" в предприятия от Търговище и Попово ще стане видима за широката общественост ползата от техни вече реализирани проекти с европейски средства. Такива дни ще бъдат организирани след 8 април, съобщи управителят на ОИЦ - Търговище Милчо Тонев. „Фирмите ще имат възможност пред граждани, партньори, клиенти, ученици от професионалните училища да споделят как проектът е подобрил работата им, пред какви предизвикателствата са били изправени и т.н.", каза още той.
Предвижда се и провеждането на тематична конференция в Търговище. На нея бизнесът ще бъде запознат с актуалните и предстоящи възможности по европрограмите до 2020 г., включително и по Програмата за развитие на селските райони. По време на срещата ще се насърчи дискусия относно вижданията на бизнеса по отношение на опростяване на достъпа до Европейските структурни и инвестиционни фондове .