Хванаха телефонен измамник от Нови пазар
Хванаха телефонен измамник от Нови пазар / ОД на МВР-Шумен

Телефонен измамник е задържан, след неуспешен опит да отмъкне пари от възрастна жена, съобщават от ОД на МВР-Шумен. Около 20:30 ч. вчера неизвестен, представил се, като „доктор от Пирогов", се обадил по телефона на 89-годишна жена от град Нови Пазар, като й съобщил, че неин роднина е пострадал в пътнотранспортно произшествие и се нуждае от сумата от 4000 лева за животоспасяваща операция. Тя потърсила помощ от свой съсед, който информирал полицията. Последвали няколко разговора по телефона между жената и неизвестното лице за събирането и предаването на сумата.

Хванаха телефонен измамник от Нови пазар
netinfo

При проведени мероприятия от служители на реда в момент на посещаване дома на жената е задържан мъж на 42 от Нови пазар, представящ се като „доктора от Пирогов" .

При претърсване - в него и в автомобила му са намерени и иззети вещи, съотносими към извършваното деяние: лист хартия с изписани адрес и телефон на жената, 5 телефона, 7 SIM карти, 9 държатели за SIM карти, 2 тефтера с имена и адреси. Мъжът, който е с инициали Д.Г. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.