/ iStock/Getty Images
Шумен е следващата спирка от турнето на Хилда Казасян с концерт-спектакъла "Светът на киното в музика".

Той ще гостува в града на 20 юни, съобщиха организаторите. След това екипът на Хилда Казасян ще представи концерт-спектакъла в Ямбол на 23 юни, Пловдив - 30 юни, Бургас - 6 юли, Варна - 8 юли, Добрич - 11 юли, Силистра - 12 юли, Копривщица - 22 юли. 

Концерт-спектакълът "Светът на киното в музика" е продължение на предишния проект на Хилда Казасян „Да послушаме кино“ (с любими мелодии от българската филмова музика). В програмата "Светът на киното в музика" са включени около 20 мелодии от обичани световни филми като "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин и други.

На сцената освен Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, ще бъдат и едни от най-добрите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. В спектакъла е включена мултимедия, подготвена от Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов, специално за случая.  
БТА