Форум за безвъзмездна помощ по програми на МОН се провежда в Шумен
Форум за безвъзмездна помощ по програми на МОН се провежда в Шумен / netinfo

Информационен ден във връзка с предоставянето на безвъзмездна финансова помощ по трите програми на МОН, които стартират от 2008 г., се провежда днес в СОУ „Йоан Екзарх Български” в Шумен. Програмите са продължение на стартиралите още през 2007 г., каза за Дарик Стоян Цонев, старши експерт в отдел "Проекти и програмиране" на Дирекция „Структурни фондове, международни и образователни програми” в МОН. Става дума за програмите „Да направим училището привлекателно за младите хора”, „Подкрепа за развитието на докторанти, специализанти и млади учени” и „Разработване на училищни и студентски практики”.

На днешната среща присъстват учители, директори на училища, представители на ШУ, юридически лица и др. Важно е заинтересованите да знаят, че програмите ще стартират през месец юни, когато ще бъдат публикувани и поканите за набиране на проектопредложенията, обясни Цонев.

Информационната кампания стартира миналата седмица, минахме вече през Бургас, Стара Загора и София и Варна, предстоят ни срещи във Велико Търново, Пловдив, Благоевград и отново София, както и Русе, Плевен и Видин, каза още той.

Интервю по темата може да чуете в прикачения звуков файл.