Енрико Пичони е новият треньор на Шумен 2010
Енрико Пичони е новият треньор на Шумен 2010 / netinfo

Италианецът Енрико Пичони е новият старши треньор на „Шумен 2010". Наставникът ще води шуменци в първия сезон след завръщането в професионалния футбол. Пичони бе официално представен днес от президента на „Шумен 2010" Георги Георгиев. По думите му, през следващата седмица ще стане ясна цялата група от италианци, които ще работят в Шумен. Очаква се местният футболен тим да бъде спонсориран от група италиански бизнесмени, които приоритетно инвестират във футбола.

Пичони заяви, че подготовката на шуменския тим за престоящия сезон в Б група ще стартира на 2 юли. Той каза още, че ще бъде направен отбор, който ще има компетенцията да побеждава съперниците си.

За сега не е ясно ще бъдат ли привлечени италиански състезатели, но най вероятно поне двама - трима футболисти от Апенините ще дойддат в Шумен. „В България има много футболисти, а са и добри", допълни Пичоно. Ръководството на клуба поясни, че основно ще се разчита на местни кадри. Досегашният старши треньор на отбора Александър Димов остава в клуба, като помощник на италианеца.  

„Шумен 2010" е втория български футболен отбор, чийто треньор ще бъде Енрико Пичони. През  2009 г. италианецът за кратко бе наставник на пловдивския „Ботев" в елитната група на българския шампионат.