В сутринта на 10 декември 2016 година никой не знаеше как ще продължи животът в Хитрино.
В сутринта на 10 декември 2016 година никой не знаеше как ще продължи животът в Хитрино. / dariknews.bg, Деян Герговски
Прокуратурата поиска наказание към максималния размер за обвиняемите по делото за железопътното произшествие в Хитрино машинисти на днешното съдебно заседание в Шуменския окръжен съд. Подсъдим са Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе, управлявали дерайлиралата в ранната сутрин на 10 декември 2016 г. в района на гара "Хитрино" влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан.
 
Делото за железопътното произшествие в Хитрино продължи Шуменския окръжен съд с пледоария на прокуратурата.
 
По-рано на днешното съдебно заседание бяха огласени и приобщени материалите по делото, което започна в края на предходното заседание.
 
Адвокат Николай Димитров, който представлява интересът на засегнатите от инцидента в Хитрино, каза пред репортер на БТА, че очаква прокурор Маргарита Георгиева да пледира за максимална присъда за подсъдимите, предвидена в закона, каквато ще поиска и той, която по думите му е 20 години "лишаване от свобода".
 
Той ще направи това в пледоарията си, която е предвидено да представи на следващото заседание по делото - на 21 януари, когато се очакват пледоариите и на адвокатите на обвиняемите.
За Димитров, а и според пледоарията на прокуратурата, причина за железопътното произшествие е високата скорост с която се е движела влаковата композиция.
 

 
БТА