Двама загинали и двама ранени при катастрофи тази нощ
Двама загинали и двама ранени при катастрофи тази нощ / ОД на МВР - Шумен
Двама души са загинали, а други двама са били ранени при два пътни инцидента, станали през денонощието в Шуменско, съобщават от полицията. При първата катастрофа е загинала 83-годишна жена. Тя е била блъсната от автобус "Чавдар", докато е пресичала неправилно пътното платно. Автобусът е бил шофиран от 49-годишен мъж, превозното средство е собственост на "Пътнически превози" - Шумен и е пътувал от Шумен за Варна, съобщиха още от полицията. Жената е загинала на място. Инцидентът е станал край Нови пазар около 18:00 ч. снощи.

Втората катастрофа е станала на пътя между селата Янково и Ново Янково, малко след полунощ. Лек автомобил "Шкода Фабия", с шуменска регистрация, е излязъл от пътното платно и се е преобърнал в канавка. На място е починал 37-годишен мъж от с. Хан Крум, който е пътувал в автомобила. Други двама пътници са ранени – 36-годишният водач на автомобила, който е в кома и жена на 25 години, която е с комоцио, счупени ребра и порезни рани по лицето. И двамата пострадали са настанени в шуменската болница. Причина за катастрофата е движение с несъобразена скорост.

Екип на "Гражданска защита" - Шумен е бил изпратен на мястото на инцидента и е извадил тялото на загиналия мъж.  Операцията е продължила до 04:00 часа сутринта.

По двата случая са образувани досъдебни производства. През денонощието са станали още 4 пътни инцидента, само с материални щети.