Преди вечерята-ифтар бе открита новата джамия.
Преди вечерята-ифтар бе открита новата джамия. / Dariknews.bg
Движението за права и свободи даде благотворителна вечеря ифтар в село Средковец, общ. Каолиново. На нея присъстваха водачът на листата за европейските избори и председател на ДПС Мустафа Карадайъ, евродепутатът Илхан Кючюк, народните представители д-р Нигяр Джафер, Хамид Хамид и областният председател Айсел Руфад, както и много симпатизанти на Движението. 

Преди вечерята-ифтср бе открита новата джамия в селото.
Dariknews.bg


Преди това, те посетиха джамията на селото, която е съградена наново, след като старата сграда се компрометирала. Кметът на община Каолиново Нида Ахмедов обясни, че храмът е бил построен със средства на дарители, сред които и ДПС. 

Преди вечерята-ифтар бе открита новата джамия.
Dariknews.bg


"Хората поискаха да бъде построена нова джамия и ние подехме инициативата. С помощта на спонсори се проектира джамията и бе построена на мястото на старата за около година. Строителите са от селото, всички положиха своя камък", посочи кметът.

Преди вечерята-ифтар бе открита новата джамия.
Dariknews.bg


"Смятаме, че вярващите хора, които проповядват традиционните ценности, които са заложени във всички свещени книги във всички религии, биха променили света към по-добро. В Корана е записано, че трябва да сме смирени, да сме добри, да подпомагаме нуждаещите се.

Преди вечерята-ифтар бе открита новата джамия.
Dariknews.bg


Сега е време за мир, за съграждане, за добро, защото смятаме, че нашата прекрасна страна трябва да има ясна посока, ясни приоритети и цености, които да ни правят по-добри и толерантни", каза зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Шуменско д-р Нигяр Джафер.

ДПС е с номер 20 в интегралната бюлетина за евровота на 26 май.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!