Демонстрации за професионалния празник на полицията в Търговище
Демонстрации за професионалния празник на полицията в Търговище / Борислав Курдов

По повод утрешния професионален празник на полицията, днес в ОД на МВР бяха организирани редица прояви. Те започнаха с водосвет за здраве на служителите, който бе отслужен от ставрофорен иконом Славчо Проданов. Последваха демонстрации. Пред сградата на областната дирекция представители на специализираното техническо звено за бързи действия показаха как се залавят крадци, извършили въоръжен грабеж. А пожарникари демонстрираха възможностите за действие с автомеханична стълба за евакуация на хора във високи сгради и гасене на пожари.
Проведе се и традиционния турнир по стрелба с пистолет, в който участие взеха представители на местната власт, на съдебната система и медии. При мъжете най-добър се оказа Илиян Маринов от Окръжна прокуратура, а втори се класира Пламен Драганов от Районния съд. Кореспондентите на Дарик - Борислав Курдов и на БНТ - Кольо Колев, си поделиха третото място.
При жените първа се класира Янка Драгнева от Окръжна прокуратура Търговище, втора е представителят на съдебната система Бойка Славова, а трета - Екатерина Христова от вестник „Търговищки новини".
По-късно през дена за полицаите бяха организирани турнири по футбол на малки вратички, теглене на въже, както и стрелба с боен пистолет. Отличилите се в спартакиадата получиха грамоти и награди за доброто си представяне.

Демонстрации за професионалния празник на полицията в Търговище
netinfo

Демонстрации за професионалния празник на полицията в Търговище
netinfo