Делегацията от Подолск се срещна с кметския екип и областния управител на Шумен
Делегацията от Подолск се срещна с кметския екип и областния управител на Шумен / netinfo
След провеждане на всички срещи в Шумен на по-късен етап ние ще представим в писмен вид, това което представлява интерес за нас в сферата на инвестирането и икомомическите връзки. Това заяви по време на пресконференция днес зам.-кметът на град Подолск Вера Свиридова. Тя каза още, че Подолск е на 3-то място в Московска област по обем на промишленото производство, а в града се произвеждат над 200 вида изделия. В Подолск има 38 предприятия с чужд капитал - добави още г-жа Спиридова.

По-рано днес тя и началникът на Управление жилищно- комунално стопанство в Подолск Валентина Пашаева, както и Людмила Николаевна – председател на Комитета по благоустройство и екология в руския град се срещнаха с кметското ръководство на община Шумен. От името на кмета на Подолск Николай Пестов те връчиха паметно писмо и икона на Св. Георги Победоносец - символ на победите на руските войски.

Делегацията от Подолск ще се включи в честването на 130 годишнината от Освобождението на Шумен.Това е наш общ празник - каза още г-жа Свиридова.

Гостите се срещнаха и с областния управител Тодор Тодоров.Пред тях той направи кратка презентация на Шуменска област и обърна внимание на икономическото развитие, историко-културното, както и на благоприятното географско положение. Заместник-кметът на Подолск Вера Свиридова запозна областния управител и заместниците му с кратка информация за Подолск.

По -късно днес гостите ще посетят Историко - археологическия резерват „Мадарски конник” и Регионалния исторически музей. От 16:00 часа ще се срещнат с ръководството на Стопанската камара в Шумен.