Дадоха ход на делото по жалбата на В. Златев за избор на кмет на община Шумен
Дадоха ход на делото по жалбата на В. Златев за избор на кмет на община Шумен / netinfo
Административният съд в Шумен даде ход на делото по жалбата на Веселин Златев за избор на кмет на община Шумен. Делото обаче бе отложено за 20 ноември, поради внесена молба днес от страна на адвокат Галин Исаев, който представлява жалбоподателя Веселин Златев.

Адвокатите на Красимир Костов - Пламен Петков и Валентина Велева, както и председателят на ОИК Генчо Гатев, поискаха предоставяне на време, в което да се запознаят с приложения документ, в който се конкретизират твърденията в жалбата. В нeго Исаев е посочил 120 избирателни секции, в които са извършени груби нарушения, сред които подмяна на протоколи, невярно преброяване на гласове, недействителни бюлетини, отчетени в полза на БСП и неподписани протоколи.

Трета страна по делото бе прокурор Маргарита Георгиева, която поиска отлагане на делото в най-кратък срок. Аргумент за това бе големият обем от информация, включена в молбата на Исаев. Пред Дарик той уточни, че молбата е депозирана в последния момент, защото работата по подготвянето й е отнела много време.

Съдията по делото Маргарита Стергьовска се съобрази с искането на Георгиева, което подкрепиха и адвокатите на Красимир Костов. С решението на съда се съгласиха и защитниците, представляващи Веселин Златев и партия ГЕРБ, съответно Галин Исаев и Силвия Пенева.