пожарна гражданска защита пожар огнеборци
пожарна гражданска защита пожар огнеборци / Деян Герговски
Благодарствено писмо за бързата и адекватна намеса на пожарникар в кризисна ситуация, получиха днес в Противопожарната служба в Търговище.
 
На 15 декември е възникнал пожар в камион, превозващ газови бутилки. Инцидентът станал на разклона за село Камбурово, в близост до Омуртаг. Водачът спрял товарния автомобил и сигнализирал на тел. 112.

В същото време покрай камиона минал младши експерт Димитър Димитров, който пътувал с личния си автомобил към службата в Търговище. След като видял излизащия от кабината на камиона пушек, той спрял и започнал да помага за погасяването на пожара.

Отделил шумоизолиращата вата между кабината и двигателя на товарния автомобил, откъдето тръгнал огъня и заедно с водача на камиона угасили пламъците с пожарогасители.

В писмото си Диана Димова, представител на дружество „Блу енерджи газ” ООД, заявява, че само благодарение на своевременната намеса на служителя на Пожарната в Търговище е бил предотвратен голям инцидент, а именно евентуален взрив на превозваните газови бутилки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.