Зан-Шин
Зан-Шин / netinfo
Възпитаници на Спортен клуб Зан-Шин завършиха успешно летен курс по самоотбрана ниво- А, съобщиха от клуба.

Курсът се организира за втора година. През лятото има добри възможности да се прави изнесено обучение - на открито. Тази година от клуба успяха да реализираме морски лагер със специализирани тренировки, свързани с принципи от лична защита и самоотбрана. В обучението бяха включени теория и практика, насочени към практико-тактически действия в различни ситуации: при нападение с голи ръце, с нож, с палка и пистолет. В първо ниво -А на обучението се разглеждат предимно действия, свързани с грабеж, атакуване с нож и пистолет от упор.

Считаме, че обучението е полезно, за малки и големи, за мъже и жени, независимо от възрастта, посочват от клуба.

Зан-Шин
netinfo


Най- важно при самоотбрана е какъв избор ще направиш- можеш да действаш или да бездействаш. И в двата случая трябва да се спасим и да запазим здравето и живота си.

Полезно е ако имаме представа, дори и минимална как да действаме, това е смисъла на обучението. Практиката реализирахме в различни условия и ситуации, дори и нощем при намалена видимост, нападение в различни изненадващи моменти: докато се разхождаме, докато извършваме някакъв вид трудова дейност, докато се храним и др.

За покриване на изпита, бе необходимо всеки курсист да реализира минимум 10 от общо 16 възможни точки, като една точка се равнява на едно тактико-практическо действие срещу: душене, прегръдка, прав удар, страничен удар, упор с нож в три варианта, удар с палка или друг подобен предмет- два варианта, заплашване с пистолет от упор- шест варианта.

Зан-Шин
netinfo


По време на изпита инструкторите наблюдавахме показатели, като: бързина на реакцията, качество и ефективност на тактико-техническото действие, както и възможностите за импровизиран подход.Разбира се не всички успяха да покрият изискванията и да получат сертификати, затова сме предвидили допълнителни занимания през септември, когато курсистите с натрупани пропуски, ще могат да наваксат и достигнат до необходимото ниво, допълват от клуба.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари