/ ОД на МВР-Търговище
Полицаи от Нови пазар конфискуваха от частен имот в село Преселка, Шуменско незаконно притежавано оръжие с вид на огнестрелно, металотърсач и предмети с вид на културно-исторически ценности.

Действията са извършени в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, която се провежда в Шуменско, съобщиха от полицията.

Акция на полицията и в Шуменско

Целта на операцията, в която участват служители на ОД на МВР и жандармерията, е да се подобри средата на сигурност в областта и да се гарантира общественият ред. Извършват се множество действия по пресичане на незаконна дейност и за разкриване на престъпления. Изградени са контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на водачи на автомобили.

Това е поредна полицейска операция на територията на областта. От началото на годината специализирани полицейски операции в Шуменско се проведоха на 15 март, 21 февруари и 27 януари. Засилени проверки за ограничаване на предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия в региона имаше и от 29 март до 5 април.  

„Подобни операции ще се провеждат през цялата година. Идеята е да обезпечим сигурността на гражданите, да бъдат спокойни и да знаят, че живеят в една сигурна среда. В резултат на засиления контрол и поредиците от специализирани полицейски операции се отчита намаление на престъпността през 2022 г. в Шуменска област в сравнение с предходната година“, каза пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов при провеждането на специализирана полицейска операция на 27 януари. 
Станимир Савов/БТА